USA - fredag den 27. september 2013


High Line, China Town og Little Italy

Tilbage

Nu er vi ved at være nogle værre syvsovere. Klokken er næsten 8, før vi rører på os, kommer i bad og spiser morgenmad. I det hele taget gentages morgenritualet. Også med at gøre os færdig og komme hen til subway stationen - og med et tog mod downtown.

Vi hopper af ved Time Square og får prøvet at "walk the block" - gå rundt om en blok, idet vi er på jagt efter vores billetter til Beatles Brunch på B.B. King lørdag. Det viser sig, at restauranten/spillestedet har ligget stort set lige bag os, da vi kommer op fra subway'en men vi gik den forkerte vej. Derfor går vi en tur rundt om blokken.

Time Square med de mange reklamesøjler og kæmpestore tv-skærme skal ses ved aftenstid, så vi forlader området og beslutter at vende tilbage til aften. Næste stop er en nedlagt jernbanestrækning, som bugter sig over gaderne langs vestsiden af Manhattan fra ca. 30. til 14. Street. "High Line" kaldes projektet og det er en frivillig organisation, der står bag.

Vi kommer til at gå pænt lagt, før det lykkes os at nå til starten af banen. Det viser sig nemlig, at det første stykke (34. - 30. Street), som er aftegnet på kortet, endnu ikke er taget i brug. På 30. Street kan vi til gengæld komme op på banen. Herfra er der en fin udsigt ned over gaderne under os. Vi går et stykke på den fint anlagte gangsti, der flere steder slet og ret er lagt ind mellem de nedlagte skinner. Det er et fint projekt og bestemt en vandretur værdig.

Under en af gaderne kan vi se folk, der sidder og nyder en øl og Ruddy spotter et Guinness skilt, så der bliver straks dømt pause. Klokken er også over 11, så det må være rimeligt. Meget passende er der en trappe fra den nedlagte jernbane direkte ned til udskænkningsstedet. Vi forsøger at få en plads udenfor til 5 personer men vi må åbenbart ikke flytte stolene. Ikke særlig fleksibelt. Til gengæld sidder der et ældre dansk ægtepar ved et bord, hvor der 4 pladser og lige ved siden af deres bord er et 2-mands bord. De tilbyder resolut at flytte sig, så vi kan få en plads.

Af en eller anden uransagelig grund har manden bestilt øl til konen, som ikke drikker øl. Så de har en øl til overs og den tilbyder vi at købe - ved at købe hende noget andet. Til gengæld får vi så lidt staldtips til et kloster, der ligger på den nordlige ende af Manhattan. Det er et fredfyldt sted med en fin udsigt ned over Manhattan, fortæller vores danske mand. Det lyder som et sted, vi skal prøve.

Vi fortsætter turen på højbanen og går gennem flere højhuse, der åbenbart er bygget op over jernbanelinien. Banen slutter ved 14. Street og vi begiver os mod en subway, for at komme tættere på Chinatown og Little Italy. Der er mest stemning for at spise italiensk til frokost, så vi stiler mod den prik på kortet, der siger Little Italy. Da vi nærmer os prikken, dukker der gader op med italienske restauranter på stribe. Lasse kigger hurtigt menukortene igennem. Der er 2 kriterier, der skal være opfyldt. De skal have Carbonara og pizza på programmet.

Vi bestiller 4 gange spaghetti Carbonara og en pizza. Lasses Carbonara er hurtigt sat til livs og han når også at bestille en pizza. Så er han også mæt! Vi nyder den gode mad og et par flasker god Chianti til, før vi har samlet kræfter til en videre færd. Vi går lidt rundt uden nogen deciderede planer. Flere steder føler man det som, at man går i en gade i Beijing. Her er der kun kinesiske skilte og forretninger. Meget fascinerende.

Efter ca. en times vandren rundt, når vi til en "Jeans unlimited" forretning. Der må vi ind. Det viser sig, at her kan man få stort set alle mærker i jeans til en fordelagtig pris. Prisen på Levi's jeans er knap 60 dollars, hvilket er ca. 1/3 af prisen i Danmark. At forretningen så har et tilbud, der siger, at man får 2. par jeans til halv pris, gør det jo ikke mindre attraktiv at handle. Så der bliver båret mange par jeans ud af butikken. På vejen ud ser jeg, at de også sælger Timberland sko og støvler. Et par lave støvler koster 96 dollars. Dem napper jeg lige med også.

Så vi slæber godt med poser videre og når kort tid efter til et sted, hvor et lille skilt bekendtgør, at der sælges drikkevarer. Det ser noget skummelt men viser sig, at være et diskotek. Vi går ind og får en øl og en drink, som vi nyder i nogle små 4-5 mands bure, hvor man kan lukke af med et tæppe, så man får lov at være sig selv. Vi fylder et "bur" godt op med os selv og vores stak af poser og rygsække.

Så bliver planen, at vi søger tilbage til Time Square. Det er ved at være sidst på eftermiddagen og vi vil prøve at finde hotel Marriott ved Time Square. Hotellet har en restaurant på toppen af bygningen. Herfra er der en fin udsigt ud over byen fra den roterende restaurant. Vi får fluks en plads til 5 og vi bestiller en drink og en øl. Mens vi nyder drikkevarerne, bliver det mørkt udenfor og omgivelserne ændrer karakterer til mørke bygninger med utallige lys. Mange af højhusene i området er højere end hotel Marriott, så mens vi drejer rundt, kommer vi forholdsvis tæt på nogle af naboejendommene og kan se lige ind af vinduerne. Ruddy klager over, at nogen har glemt at slukke deres computerskærm på et kontor...

Vi kommer ned på Time Square igen og her er der fortsat sort af mennesker. Mange er turister men der er også mange, der giver udtryk for, at de er på vej fra A til B. Et overvældende skue.

Vi er ved at være mætte på oplevelser, så vi går mod en Subway og kommer (heldigvis) med et eksprestog mod Harlem. Det går forholdsvis stærkt med at komme tilbage til vores lokale station, hvor vi beslutter at handle lidt ind i supermarkedet til aftensmad. Det er faktisk rigtig godt, at vi har et køkken i lejligheden. Det giver god mulighed for, at lave lidt let mad hjemme og nyde et glas vin dertil.

Det har været en hård dag i dag. Alle er trætte og så snart den sidste bid mad er sunket, stiler folk mod deres senge. Lasse venter også utålmodigt på, at vi skal gå i seng, så han kan få fred til at sove i fællesrummet. Inden jeg når at få pakket sammen, er han dog langt væk. Igen er han faldet i søvn med bukserne på. Nu er det bare et par nyindkøbte shorts, han har på.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16